3 x oorzaken van haaruitval in de winter

Heb jij wel eens last van haaruitval? Zeker in de winter komt haaruitval vaker voor! Kou en winters weer hebben invloed op de kwaliteit van je haar. De koude, droge lucht onttrekt vocht je haar en huid. Haar wordt snel statisch droog. Zeker in combinatie met je haar heet föhnen is de kans groot dat je haar in de winter het zwaar te verduren krijgt.

  1. De droge lucht en de verwarming
    De droge lucht en de centrale verwarming, die in schril contrast staan met de koude temperaturen buitenshuis, kunnen je hoofdhuid uitdrogen, wat het effect van haarverlies in de winter nog verergert. 
  2. In de winter groeit je haar minder snel door het gebrek aan vitamine D (en zon!)
    Extra op je voeding letten en vitamine D bij nemen in de winter, kan dus zeker geen kwaad!
  3. Haarverlies is gewoon seizoensgebonden
    Jaarlijks zijn er 2 perioden waarin er meer haren uitvallen dan in de rest van het jaar. Over het algemeen merken de meeste mensen dit in de herfst en de lente. Vanaf eind augustus, begin september neemt de dagelijkse haaruitval toe, met als hoogtepunt de maanden oktober/november. Om vervolgens weer een aantal maanden te verminderen, tot het in de maanden maart en april in het voorjaar weer toeneemt.

Je haar dus goed verzorgen en laten verzorgen, is extra aan te raden!

Vragen over haaruitval? Contacteer onze haarkliniek!

Niet alleen het winters weer kan de oorzaak zijn van haaruitval, andere oorzaken kunnen erfelijke factoren zijn het gevolg zijn van langdurige stress. Heb je last van haaruitval en wil je meer weten over onze behandelingen? Neem dan snel contact met ons op, dan kijken we samen naar hoe we jou het beste kunnen helpen.